Online training:
hoeveel salaris moet ik als ondernemer uit mijn bedrijf halen?

Het lukt je maar niet om elke maand een vast en goed salaris uit je bedrijf te halen, ook niet als je harder gaat werken.
 
Eigenlijk weet jij ook helemaal niet wat een goed salaris is, waarmee jij maandelijks voldoende geld hebt om jouw ideale leven te hebben, maar ook om te sparen voor een onbezorgde toekomst en voor onvoorziene omstandigheden.
 
Dit zorgt voor stress over je financiën. Je wilt nu eindelijk ook beloond worden voor jouw harde werken.
 
In de online training ‘Hoeveel salaris moet ik als ondernemer uit mijn bedrijf halen?’ leer je met behulp van een eenvoudig stappenplan hoeveel salaris jij uit jouw bedrijf moet halen voor een financieel onbezorgd leven.

'Elke maand heb ik weer stress over of ik deze maand wel een goed salaris uit mijn bedrijf kan halen ...'

Vol enthousiasme besloot je om voor jezelf te beginnen. Met jouw schat aan ervaring en enorme ambitie zou het zeker lukken om er een succes van te maken.

 

 

Daarnaast zou de vrijheid van het ondernemerschap jou meer plezier en rust brengen. Je zou je tijd in kunnen delen op een manier die past bij jouw privéleven.

 

Tot nu toe ervaar je die vrijheid en het plezier die je dacht te hebben maar zelden. Elke maand is het weer de vraag of je aan jezelf een salaris uit kan betalen. Je bent eigenlijk de sluitpost van jouw bedrijf.

 

 

Je gaat harder werken, maar merkt niet dat dat voor meer winst onder aan de streep zorgt. Wel zorgt het ervoor dat je minder vrijheid ervaart dan gehoopt en je minder tijd hebt voor je gezin.

 

De tijd is aangebroken dat je meer grip krijgt op je financiën als ondernemer en ervoor zorgt dat jij wordt beloond voor jouw harde werken.

 

 Dat weet jij ook, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

Herken je dit?

Als ondernemer ben jij heel belangrijk voor jouw bedrijf, je moet daarom goed voor jezelf zorgen, ook financieel!

Hoe zou het zijn als jij....

…. precies weet hoeveel jij maandelijks nodig hebt voor een fijn leven en het ook lukt om dat bedrag maandelijks als salaris aan jezelf uit te betalen?

…. elke maand gemakkelijk rondkomt en zelfs geld overhoudt om leuke dingen te doen, zonder dat je harder hoeft te werken?

…. elke maand een reservering doet voor jouw pensioen en voor jouw toekomstdromen?

…. een buffer hebt voor onvoorziene omstandigheden?

…. je geen zorgen hoeft te maken over jouw financiële situatie als jij ziek of arbeidsongeschikt wordt?

 

Waarom uitstellen? Zorg er nu voor dat jij weet hoe hoog jouw salaris moet zijn!

Hoe gaan we dat doen?

Dit is wat je gaat leren:

De training biedt alles wat je nodig hebt om vast te stellen hoeveel salaris jij uit jouw bedrijf moet halen om:

Module 1

Het minimale, ideale en droomsalaris

Hoe hoog het salaris is dat jij uit jouw bedrijf moet kunnen halen, is onder andere afhankelijk van de fase waarin jij je als ondernemer bevindt.

Een startende ondernemer zal een lager salaris uit haar bedrijf halen dan een ondernemer die al jaren goede winsten realiseert.

Toch is het belangrijk om niet te lang in de ‘startende’ fase te blijven hangen.

+ Bonus: rekentool ‘Bepaal welk bedrag jij maandelijks in privé nodig hebt’

Module 2 

Verzekeren voor arbeidsongeschiktheid en andere onvoorziene omstandigheden

Veel, vooral startende, ondernemers schuiven het voor zich uit: verzekeren voor arbeidsongeschiktheid.

Helaas gebeurt het in de praktijk regelmatig dat een ondernemer arbeidsongeschikt wordt, zonder zich hiervoor te hebben verzekerd of voldoende reserves te hebben opgebouwd.

In deze module leer je waar je op moet letten om voor financiele zekerheid bij eventuele ziekte of arbeidsongeschiktheid te zorgen.

Module 3 

Sparen of beleggen voor een goed pensioen of andere toekomstdromen

Als ondernemer moet jij er zelf voor zorgen dat je een reserve opbouwt voor als jij stopt met werken.

Veel ondernemers schuiven dit voor zich uit, waardoor zij langer door moeten werken. Ook gebeurt het dat als zij toch rond hun 67e verjaardag stoppen met werken, zij met minder financiële middelen genoegen moeten nemen.

Het is belangrijk dat je op tijd begint met sparen of beleggen voor jouw pensioen. In deze module leer je wat de mogelijkheden zijn en hoeveel je maandelijks apart moet zetten.

+ Bonus: een rekentool waarmee jij kunt bepalen hoeveel inkomen jij nodig hebt als je wilt stoppen met werken

+ Bonus: een rekentool waarmee jij kunt berekenen hoeveel je maandelijks apart moet zetten voor een goed pensioen.

Module 4

Zorg voor een buffer

Als ondernemer is het belangrijk om over een buffer te beschikken.

Een buffer kan er voor zorgen dat jij niet in de financiële problemen komt als jij bijvoorbeeld even geen of minder opdrachten hebt of als jij gedurende een bepaalde periode vanwege ziekte niet kunt werken.

In deze module leer je hoe je kunt bepalen hoe hoog deze buffer in jouw situatie moet zijn.

Ben jij klaar voor een vast en goed salaris per maand?

Totaal € 27 (i.p.v. € 197)

Nicolette Dijkshoorn
Interimmanager leiderschap, verandermanagement en organisatieontwikkeling
 
Chantal is professioneel, persoonlijk en uiterst vakkundig. Onze samenwerking helpt mij om vooruit te kijken en complexere (financiële) beslissingen te nemen. Ik zou iedereen een samenwerking met Chantal aanbevelen, onder andere ook omdat zij inspeelt op de behoeften van haar klanten
 
 
Marcel Kerkvliet
Partner Ernst & Young
 
Chantal is professioneel en neemt de tijd om zaken goed uit te leggen en alles tot in de puntjes te regelen. De samenwerking met Chantal ervaar ik als zeer kundig en plezierig.
René van Doeselaar
Redacteur
 
Het is heel fijn samenwerken met Chantal, mede door haar pragmatische aanpak, het meedenken en haar flexibiliteit.
 
 
Hanke de Kock
Jongerenpsycholoog

De samenwerking met Chantal heeft voor veel meer inzicht in de zakelijke kant van mijn bedrijf gezorgd. En ik heb door Chantal geleerd om mijn eigen belang te mogen verdedigen. Dat is zeker voor vrouwelijke ondernemers, die vaak goed voor anderen zorgen, een enorme winst! 

Voor wie is de training geschikt?

De training is speciaal voor ondernemers die maandelijks een vast en goed salaris uit hun bedrijf willen halen, zodat zij elke maand makkelijk rond kunnen komen.

Als je een ervaren ondernemer bent, dan is de training geschikt als je ambitieus bent, passie hebt voor je werk, positief bent ingesteld en leergierig bent. Je bent al een aantal jaren als zelfstandig ondernemer werkzaam, hebt een mooie klantenkring opgebouwd en haalt daar een goed inkomen uit, maar nog niet voldoende voor jouw ideale leven. Laat staan om mee te gaan werken aan een financieel onbezorgde toekomst. Je hoeft geen kennis te hebben van financiën of boekhouden.

Als je een beginnende ondernemer bent, dan is de training ook heel waardevol. Met de training kun jij vanaf de start van jouw bedrijf bepalen hoeveel salaris jij in welke fase uit jouw bedrijf moet kunnen halen. Je hoeft geen kennis te hebben van financiën of boekhouden.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hoeveel kost de training?
Je betaalt éénmalig € 27, exclusief btw. Het is niet mogelijk om in termijnen te betalen. De kosten voor deze training zijn zakelijk aftrekbaar en de btw kun je (als je de kleineondernemersregeling niet toepast en ook geen vrijgestelde prestaties voor de btw verricht) geheel terugvragen bij de Belastingdienst. Dit geldt ook als je een startende ondernemer bent.
Is het belangrijk dat de boekhouding van mijn bedrijf is bijgewerkt?
Een bijgewerkte boekhouding is essentieel om je bedrijf goed te kunnen runnen. Voor deze training is het echter niet noodzakelijk dat de boekhouding is bijgewerkt.
 
Geldt er een ‘niet tevreden geld terug’ garantie
Ja, als jij binnen een week na de aankoop van de training merkt dat de training niet voldoet aan jouw verwachtingen, dan kun je je geld terugkrijgen.
Krijg je ook opdrachten in de training?
Absoluut. Ik geloof in learning by doing. Je wordt in de training daarom echt aan het werk gezet om inzicht te creëren in hoeveel jij maandelijks nodig hebt om financieel een fijn leven te hebben en om voor een financieel onbezorgde toekomst te kunnen sparen. Hiervoor zijn verschillende tools aan de training toegevoegd.
 

Mijn naam is Chantal van der Borg. Al ruim 20 jaar begeleid ik ondernemers bij de financiële en fiscale kant van hun bedrijf. Ik ben gecertificeerd financieel planner en heb fiscaal recht gestudeerd. Daarnaast ben ik auteur voor een grote fiscale uitgeverij, waardoor ik mijzelf continu verder ontwikkel in de wet- en regelgeving. Deze brede ervaring zorgt ervoor dat ik op alle vlakken met jou als ondernemer mee kan denken.

Tijdens de samenwerking is het altijd mijn streven om de – vaak als complex ervaren – materie in normale mensentaal uit te leggen. Ik zie het als mijn missie dat iedere ondernemer begrijpt waar je op moet letten als je met de financiën van jouw bedrijf aan de slag gaat. Als je begrijpt waar je op moet letten kun je zorgen voor inzicht, grip en – minstens zo belangrijk – meer plezier! 

Goed inzicht in de cijfers en met een duidelijke focus werken zorgt voor financiële rust en groei, maar ook voor meer plezier bij het ondernemen. En dat gun ik iedereen!